3 tuti randi vacsora tipp

3 tuti randi vacsora tipp

Vannak napok, amikor jobb este otthon bekuckózni, és egy finomat enni. De ha már úgy döntöttünk otthon randizunk, adjuk meg a módját, és készítsünk extra finom vacsorát!

Összeszedtünk 3 tuti randi vacsora ötletet a romantikus estére!

  1. Ínycsiklandó banános édesség

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 banán
  • 1 kávéskanál kókuszolaj
  • néhány kocka étcsoki
  • egy kis marék erdei gyümölcs

Elkészítés:

A banánokat félbevágjuk. Pici kókuszolajon, közepes lángon kb 2-3 percig pirítjuk az egyik oldalát. Majd alányúlunk lapos kiszedővel és megfordítjuk, ha enyhén pirult lett az alja. Rátesszük a csokiszeleteket és fedő alatt pár percig pirítjuk a másik oldalát is. Erdei gyümölcsökkel tálaljuk.

  1. Ananászos tejszínes csirke

Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 350 g ananászkonzerv
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 tk só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A csirkemellet hosszúkás – tokányszerű – csíkokra vágjuk, majd megmossuk és leszárítjuk. Sóval és borssal fűszerezzük.

Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a fűszerezett csirkemell csíkokat. Néhány perc alatt – amíg kifehéredik – megsütjük.

Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt – leve nélkül – és néhány percig összesütjük őket.

A legvégén hozzáadjuk a tejszínt és “összerottyantjuk”.

  1. Feketekagyló itáliai módra

Hozzávalók 2 főre

  • 1 kg feketekagyló (héjas, a mi esetünkben fagyasztott, előfőzött)
  • 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 2 nagy db paradicsom (kis kockára vágva)
  • 6 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 0.5 db citrom (karikára vágva)
  • 1 db chili (felkarikázva magostól, mindenestől)
  • 2 dl fehérbor (száraz, a mi esetünkben cserszegi fűszeres volt)
  • só ízlés szerint
  • négyszínű bors ízlés szerint (őrölt)
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem (felaprítva)

Elkészítés:

Egy jó nagy fazékban felhevítjük az olívaolajat. Mikor kellően meleg, belerakjuk a vöröshagymát.

1-2 percnyi sütés után hozzáadjuk a citromkarikákat, és a chilipaprikát.

2-3 perc múlva a fokhagyma következik, ezzel issütjük 2-3 percig.

Ezután belerakjuk a paradicsomot, és 2-3 perc múlva a fehérbort, lefedjük a fazekat, és kb 5-7 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a kiengedett kagylókat. Főzzük kb.5-7 percig fedő alatt, közben néhányszor átrázzuk, anélkül, hogy a fedőt levennénk.

Belerakjuk a vajat, átrázogatjuk ismét, levesszük a fedőt, és főzzük további 5 percig. A vége felé ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kagyló főzése alatt kavargatást nem alkalmazunk, nehogy összetörjük a héjakat!

Amikor készen van, beleszórjuk a petrezselyemzöldet, és pirított bagettszeletekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Forrás: nosalty.hu fittedi.hu

 

Vélemény, hozzászólás?